A hidraulikus csővezeték egy henger alakú cső, amit hidraulikus rendszerekben használnak folyadékok szállítására. E235 acélból és ST37.4 csőből készülnek, és egy NBK nevű felületkezelési folyamaton esnek át. A csövek belül és kívül olajozottak, és kérésre horganyzott bevonattal is rendelkezhetnek.

A javasolt maximális működési és elméleti robbanásnyomásokat a DIN 2413 szabvány szerint számítják ki normál hőmérsékleten, és figyelembe veszik a különböző hőmérsékleteken történő nyomáscsökkenési tényezőket.

A hidraulikus csővezetékeket varrat nélküli vagy hegesztett folyamatokon keresztül állítják elő, és alkalmasak a szokásos technikák segítségével történő hegesztésre. Fontos, hogy a csövekre a megfelelő szerelvényeket szereljék fel, és hogy a rendszeres karbantartást és ellenőrzést végezzék az optimális teljesítmény érdekében.

FŐ SZEMPONTOK

MI AZ A HIDRAULIKUS CSŐVEZETÉK?

A hidraulikus csővezeték egy henger alakú eszköz, amelyet hidraulikus rendszerekben használnak folyadékok átvezetésére. Két különböző anyagminőségből készül: ST52.4 és ST37.4, amelyek különböző tulajdonságokkal rendelkeznek a szakítószilárdság és a folyáshatár tekintetében. A csövek egy NBK nevű felületkezelési folyamaton esnek át, amely foszfátozást és normalizálást foglal magában a korrózióállóság érdekében. A telepítési folyamat magában foglalja a cső vágását, hajlítását, hegesztését és az eszközzel történő összekötését. A nyomásértékeket a DIN 2413 szerint számítják ki a hozam- és szakítófeszültség-értékek alapján.

A hidraulikus csővezetékek számos előnnyel rendelkeznek. Az anyag nagy szilárdságával, jobb megmunkálhatóságával és szoros mérettűréseivel kitűnik a többi opció közül. Alkalmasak a szokásos hegesztési technikák alkalmazására, és a csőbilincsek használata csökkentheti a rezgést, amikor áramlik rajtuk a folyadék.

Fontos a megfelelő méretű hidraulikus cső kiválasztása az optimális teljesítmény és nyomásértékek érdekében. A rozsdamentes acél kiváló választás azokhoz a csövekhez, amelyek rendkívül alakíthatók és kevésbé korrozívak.

E235 ACÉL

Az E235, azaz az EN 10294-1 minőségű E235 üreges rudak nem ötvözött szénacélból készülnek, és alkalmasak gépi megmunkálásra hőkezelés nélkül. Körülbelül 235 N/mm² minimális folyáshatárral rendelkezik, és olyan előnyöket kínál, mint a korrózióállóság, a tartósság és a megbízhatóság nagynyomású alkalmazásokban. Az acélban lévő mangán javítja az anyag szilárdságát, alakíthatóságát és kopásállóságát.

Az E235 acél tulajdonságait és összetételét az alábbiakban foglaljuk össze:

Maximális szén-dioxid tartalom: 0,18%

Maximális szilícium-tartalom: 0,35%

Maximális mangán-tartalom: 1,20%

Maximális foszfortartalom: 0,045%

Maximális kéntartalom: 0,045%

Az E235 és az ST37.4 acélcsövek összehasonlítása azt mutatja, hogy az E235 nagyobb szakítószilárdsággal rendelkezik, ami alkalmassá teszi nagy teljesítményű csővezetékrendszerekhez. Az E235 acélhoz elérhető felületkezelések közé tartozik az NBK, az olajozás belül és kívül, valamint a horganyzott bevonat. A gyártási folyamat során a csöveket hidegen húzzák és hőkezelik, valamint normalizálják a korrózióállóság érdekében.

ST37.4 CSŐ

Az ST37.4 cső egy alacsony szén-dioxid tartalmú acélcső, amelyet alacsony költséggel kínálnak, maximális szén-dioxid tartalma 0,17%, maximális mangántartalma 0,35%. Könnyen hegeszthető és nagy alakíthatósággal rendelkezik kémiai összetétele miatt.

A DIN 1630 szabvány szerinti St 37-4 szénacélból készült varrat nélküli csöveket a DIN és más nemzeti és nemzetközi szabványok szerint gyártják. Ezeket a csöveket cementálhatjuk, hogy növeljük felületi keménységüket.

Mumbaiban, Indiában gyártják a DIN 2391 St37.4 NBK varrat nélküli hidegen húzott csöveket és az E235N St37.4 kazáncsöveket. Ezek a csövek magas minőségi követelményeknek felelnek meg, és számos iparágban használják. A csövek alakját, méretét és méreteit teljes mértékben testreszabhatják.

Az EN10305 ST37.4 varrat nélküli csövek erős szerkezetűek és tartósak. Ezeknek a csöveknek a felületkezelése testreszabható a hosszabb élettartam érdekében.

Termékleírás:

Az ST37.4 cső megfelel az ASTM, ASME, JIS, AISI, AMS, EN, SAE, DIN, NF, TOCT, DS, DTD, GB szabványoknak.

A cső mérete 4mm-től 219mm-ig terjed, a falvastagság 0,5mm-től 20mm-ig.

A hegesztett csövek mérete 5,0mm-től 1219,2mm-ig terjed.

A cső ütemezése tartalmazza az SCH5, SCH10, SCH20, SCH30, SCH40, SCH80, XS, SCH160, XXS és továbbiakat.

Előnyök:

Hátrányok:

A HIDRAULIKUS CSŐVEZETÉK ALKALMAZÁSI LEHETŐSÉGEI

Az acél hidraulikus vezetékek széles körben használtak különböző piacokon, köszönhetően tartósságuknak, megbízhatóságuknak és korrózióállóságuknak. Csővezetéki rendszerekben használják őket, és számos alkalmazásuk van olyan területeken, mint az mezőgazdaság, építőipar, bányászat, dízelmotorok, fröccsöntés, mozdonyok, tengeri alkalmazások, anyagmozgatás, önkormányzatok, valamint az olaj- és gázipar. A hidraulikus acélvezetékek fontos szerepet játszanak a létfontosságú folyamatok működésének fenntartásában.

A hidraulikus csövek nyomásértékeit a DIN 2413 szabvány szerint számítják ki, a hozam- és szakítószilárdsági értékeket pedig a valódi anyagminősítő okmányokból ellenőrzik. A telepítési folyamat magában foglalja a vágást, hajlítást, hegesztést és a cső berendezésekkel történő összekötését. Csőbilincsek használhatók a csövek rezgésének csökkentésére, amikor áramlik rajtuk a folyadék.

Az SAE J-524 varrat nélküli és az SAE J-525 hegesztett hidraulikus csövek alacsony szén-dioxid tartalmú acélból készülnek, és hidraulikus vezetékként való használatra szánják. A csövek hidegen húzottak és lágyítottak az SAE J-524 varrat nélkülihez, hidegen dolgozottak és lágyítottak az SAE J-525 hegesztetthez. A maximális munkanyomások és az elméleti robbanási nyomások segítségével meghatározható a megfelelő csőfalvastagság.

Termékspecifikációk:

Előnyök:

Hátrányok:

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Milyen előnyökkel jár az acél hidraulikus csövek használata?

Az acél hidraulikus csövek hatékony működést, tartósságot és megbízhatóságot, korrózióvédelmet, valamint magasabb nyomásértékeket biztosítanak. A telepítési tippek, szivárgásérzékelés és a csőcsere fontos szempontok a megfelelő teljesítmény biztosítása érdekében.

Milyen biztonsági óvintézkedéseket kell megtenni hidraulikus csövek használatakor?

A hidraulikus csövek használatánál fontos a megfelelő telepítés, a hőkezelés, a szivárgás megelőzése, a nyomáspróba és a megelőző karbantartás. Minden lépésre gondosan kell odafigyelni a legjobb teljesítmény és biztonság érdekében.

Mi a különbség az SAE J-524 varrat nélküli és az SAE J-525 hegesztett hidraulikus cső között?

Az SAE J-524 varrat nélküli és az SAE J-525 hegesztett hidraulikus cső közötti különbség a telepítési folyamatban, a hőtágulásban, a korrózióvédelemben és a robbanásnyomásban rejlik. A varrat nélküli kialakítás jobb korrózióvédelmet biztosít, míg a hegesztett cső további védelmet igényel. A varrat nélküli kialakítás magasabb robbanásnyomást is képes elviselni, mint a hegesztett cső.

Milyen gyakran kell ellenőrizni és karbantartani a hidraulikus vezetékeket?

A hidraulikus vezetékek rendszeres ellenőrzése, nyomáspróbája, szivárgásérzékelése és a vezetékek cseréje elengedhetetlen a korrózió megelőzéséhez és az optimális teljesítmény biztosításához. Rendszeresen kell ellenőrizni, hogy időben felismerjük és kezeljük az esetleges problémákat, mielőtt azok költséges javításokat igényelnének.

Milyen megoldást kínál a PDI a hidraulikus vezetékek számára?

A PDI testreszabott megoldásokat kínál hidraulikus vezetékekhez, beleértve a költségösszehasonlítást, anyagkiválasztást, telepítési folyamatot, nyomáspróbát és hővezető képességet. Mérnökeik és technikusaik szakértelmet nyújtanak a legmagasabb minőségű termékek biztosításához.

KÖVETKEZTETÉS

A hidraulikus csővezetékek elengedhetetlen alkotóelemei a hidraulikus rendszereknek. Felépítésüket és alkalmazásukat alaposan meg kell fontolni az optimális teljesítmény érdekében. Számos acélminőség, nyomásérték és gyártási módszer áll rendelkezésre, így minden alkalmazáshoz megtalálható a megfelelő hidraulikus cső.

Ahogyan a régi mondás tartja, “mérj kétszer, vágj egyszer” – ez a hidraulikus csövezetre is érvényes. A gondos megfontolás és a pontos mérések kulcsfontosságúak a sikeres telepítéshez és karbantartáshoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

13 − 3 =